ماجرای تهیه آدامس از نفت

دوشنبه، ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۰۱ ق.ظ | 69 بازدید |   | کد خبر: 37532
37533

یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: آدامس از جمله تنقلات جویدنی است که مصرف آن سابقه طولانی در سراسر جهان دارد و مواد متشکله اصلی آن صمغ پایه از انواع طبیعی و مصنوعی، شکر، گلوکز و شیرین‌کننده‌های مجاز است.

به گزارش زیتون خبر به نقل از تسنیم،رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: آدامس از جمله تنقلات جویدنی می‌باشد که مصرف آن سابقه طولانی در سراسر جهان دارد و مواد متشکله اصلی آن صمغ پایه از انواع طبیعی و مصنوعی، شکر، گلوکز و شیرین کننده‌های مجاز است بنابراین مردم نباید بر این گفته‌های غیرعلمی که پایه اصلی آدامس یکی از ۷۰ هزار مشتقات نفت خام است وقعی بنهند.

وی افزود: متأسفانه عده‌ای برای دیده‌شدن هر چیزی را بیان می‌کنند لذا بهترین کار برای مقابله با چنین گفته‌های خنده‌داری رجوع به منابع معتبر است.

محمدی اظهار داشت: گرچه آدامس‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شود اما ماده اصلی آن Gum base یا همان پایه آدامس است که به‌صورت طبیعی یا مصنوعی مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: پایه طبیعی شامل صمغ‌های طبیعی اولئورزینی هستند که عموماً از تنه درخت به‌دست آمده و سپس فرآوری می‌شوند که در ایران معروفترین صمغ طبیعی تحت نام سقز شناخته می‌شود.

محمدی گفت: صمغ‌های پایه مصنوعی نیز به‌صورت سنتتیک در صنعت تهیه می‌شود و متشکل از برخی افزودنی‌های مجاز هستند که براساس مقررات کدکس بین المللی مواد غذایی افزودنی‌های مجاز برای تهیه صمغ مصنوعی به‌طور کامل مشخص شده است و همواره پایش و کنترل این پایه‌های آدامس بر اساس ضوابط بین المللی مطرح‌شده انجام می‌شود.

رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: پایه آدامس یک ترکیب غیرمغذی، غیرقابل هضم و نامحلول در آب است که برای انتقال شیرینی و طعم در آدامس استفاده می‌شود. غیرمغذی و غیرقابل هضم بودن به این منظور نیست که از مواد غیرخوراکی تشکیل شده است بلکه منشأ آنها گیاهی بوده و انواع رزین‌ها، روغن‌های خوراکی مثل گلیسرول‌ها، کربنات کلسیم، امولسیفایرها و … را شامل می‌شود که طبیعتاً بنا بر کیفیت و نوع کاربرد و محصول نهایی متفاوت است.

وی در پایان گفت: اما آنچه بیانش ضروری به نظر می‌رسد اینکه آدامس نیز مانند دیگر فرآورده‌های غذایی در هنگام تولید به‌طور ناگهانی و سرزده مورد پایش و کنترل کارشناسان سازمان غذا و دارو و معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها قرار گرفته و بر مواد اولیه مصرفی آنها نظارت کامل اعمال می‌شود کما اینکه محصول نهایی نیز حتماً مورد آزمایش واقع می‌شود./نسترن محمدی

انتهای پیام/

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 3 =